28.9.10

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΝΗΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ

Ο σύλλογος ενεργών πολιτών Καλαμαριάς «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στα πλαίσια των δράσεών του για το 2010 και εγκαινιάζοντας μια σειρά παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο για την φιλοσοφία και την τέχνη στην εποχή μας, διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση για τη σκέψη του ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ με θέμα : ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Την εισήγηση των ομιλητών θα ακολουθήσει διεξοδική συζήτηση που θα συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 κ. Παντελής Σαββίδης.
Οι κύριοι ομιλητές είναι :
1. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΕΛΗΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Καθηγητής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.
2. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΟΥΠΚΙΟΛΗΣ Λεκτορας Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.
3. ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΟΣ Κοινωνιολόγος – Οικονομολόγος
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα, προβολή βίντεο για τον Κορνήλιο Καστοριάδη, και έκθεση των βιβλίων του με επιμέλεια του βιβλιοπωλείου ‘ΙΑΝΟΣ’.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Οκτώβρη στις 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς ‘ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ’, Μεταμορφώσεως 7-9 και Αργυρουπόλεως στην Καλαμαριά, (τηλ. 2310-481006, 2310-458591)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:
Ο Σωκράτης Δεληβογιατζής (1952) είναι καθηγητής της φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (από το 1993) και διετέλεσε (ή διατελεί) πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. Από το 1980 διδάσκει φιλοσοφία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Δίδαξε επίσης ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Αθήνας. Έχει δώσει διαλέξεις και έχει λάβει μέρος κατ' επανάληψη σε συνέδρια και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εξέδωσε βιβλία και δημοσίευσε πολυάριθμες μελέτες σε ελληνικούς και ξένους εκδοτικούς οίκους και περιοδικά.
Ο Αλέξανδρος Κιουπκιολής έχει εκλεγεί Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με αντικείμενο τη σύγχρονη πολιτική θεωρία. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτική θεωρία στα Πανεπιστήμια του Εssex (Master) και της Οξφόρδης (Ρh.D.). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη νεότερη φιλοσοφία της ελευθερίας, στις σύγχρονες θεωρίες της ριζοσπαστικής δημοκρατίας και στην πολιτική και φιλοσοφική κριτική στις ποικιλώνυμες δομές εξουσίας.
O Πέτρος Μουρέλος σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκανε μεταπτυχιακό DEA στο Παρίσι στη Σχολή Ανώτατων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (E.H.E.S.S.) με Διευθυντή Σπουδών τον Κορνήλιο Καστοριάδη. Από το 1984 έως το 1986 έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια των Κ. Καστοριάδη, Claude Lefort, Alain Touraine, και Jack Joulliard.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: